Telegram Group Search
فردی عاشق فرد دیگری شده، آیا جائز است از الله متعال بخواهد که اگر این فرد به خیرش است، نصیبش کند و اگر به شرش است، آن را خیر بگرداند و سپس نصیبش کند؟

@Sebghatullah_Akef
کانال| صبغت الله عاکف
Voice message
استاد ما، ما را از دین دور کرد

جمله‌ای که سخت قلبم را به درد آورد.

موضوعی است که از بسیار وقت‌ها پیش کوشش کردم آن را، بخاطر این‌که مردم از دین و کارکنان دینی متنفر نشوند، مطرح نکنم و یا گاهی به طور کنایه و اشاره، به آن بپردازم.

اما واقعا حجم بزرگی از شکایت‌ها این روزها دیدم که دل آدم را ذره‌ذره می‌کند.

موضوع این است که نمی‌گویم اکثریت یا همگی؛ اما جمع بزرگی به نام دین و تفسیر و ترجمهٔ قرآن و فعالیت دینی و دعوتی در مجازی و حقیقی، سرگرم رابطه با دختران مردم هستند.

الله شاهد است که برخی زنان متأهل را نیز، به پرت‌گاه طلاق رسانده‌اند.
بارها شده است که استاد ترجمه و تفسیر، یا فعال دینی و دعوتی، به بیش از چهار یا پنج دختر، همزمان پیشنهاد ازدواج داده و در پی آن، از طریق پیام‌گیر، گفتگوهای حرام به راه انداخته است.

بسیاری مستقیم می‌گویند که آمدیم دین بیاموزیم؛ اما استاد ما، ما را از دین و عقیدهٔ ما دور کرد.

خواهر محترم! اگر واقعا برای فراگیری دین و عقیده وارد حلقات حضوری یا مجازی می‌شوی، چند نکته را رعایت کن:

۱. هیچ مردی نیست که از آوردگاهِ فتنه دور باشد؛ بلکه این‌روزها مشهوربودن و استادبودن و عالم‌بودنش بیش‌تر او را در معرض فتنه قرار می‌دهد، چون این ویژگی‌اش بیش‌تر و پیش‌تر باعث می‌شود شما به او اعتماد نمایید و با او گفتگو کنید و هر اندازه اعتماد شما زیادتر باشد، به همان‌اندازه مرز گفتگو بازتر است و سخنان فربه‌تر می‌شود.

۲. استادی که وارد پیام‌گیر دختران می‌شود و با آن‌ها گفتگوی شخصی راه می‌اندازد و یا حضوری این کار را می‌کند، از همان‌آغاز از اعتبار و اعتماد ساقط است. حتا صحبت از ازدواج شرعی باوی، خودفریبی است. نه شوهری صالح برای شما می‌شود و نه الگویی دین‌دار برای فرزندانش. برای فتنه‌انگیزی آمده است و در دین و قرآن را دامی برای شهوت‌پروری ساخته است. درس و برنامه و کارش را بزن به دیوار و رهایش کن.

۳. استادی که به شما پیشنهاد ازدواج می‌دهد، می‌تواند راه خانهٔ شما را به نحوی پیدا کند. مردی که برای خواستنت از دروازه نمی‌آید و از دیوار پیشنهاد و گفتگوی خصوصی و شخصی وارد می‌شود، قصد ازدواج شرعی ندارد. مستقیم باید با پدر شما صحبت کند.

۴. هر انسانی وقتی در گفتگو با جنس مقابل قرار می‌گیرد، قدرت تشخیص خوب و بد و سره و ناسره را از دست می‌دهد، به همین‌علت، نباید با چهار واژه‌پرانی هنگام درس و چند جمله و برخورد نرم، به صورت شخصی، مرز گفتگو را با شما باز کند و کار را به جایی برساند که دیر شده است.

۵. مردی که هیبت خود را در برابر شما حفظ نکند، به فرض این‌که با شما ازدواج کند، پس از ازدواج نیز، دربرابر دیگران هیبت خود را حفظ نخواهد کرد.

۶. شاید معیارهای شما با معیارهای پدر و برادر و فامیل شما فرق کند؛ با این‌وجود هم بگذارید کلید در دست پدر و مادر شما باشد. دست‌کم از آن طریق‌، بهتر می‌توانید آن مرد را بشناسید و تصمیم بگیرید.

۷. شما قبل از این‌که خود را دچار رابطه‌ای وهمی و دردآلود و مه‌آلود بسازید، در سلامتی روحی و ایمانی قرار دارید. خود را با سهل‌انگاری‌ها گرفتار و اسیر نکنید.

۸. شما هر تلاشی کنید، نمی‌توانید تقدیر خود را عوض کنید. آخر با کسی ازدواج می‌کنید که در تقدیر شما است. پس بگذارید خودش بیاید و دروازهٔ خانهٔ شما را بکوبد. عجله نکنید و نگران نباشید و سهل‌انگاری بخرج ندهید.

۹. درست است که دعا تقدیر را عوض می‌کند، اما هرگز از الله متعال نخواهید که فلانی را نصیب من کن؛ زیرا ممکن است به خیر شما نباشد و چنین دعایی خلاف سنت پیامبر صلی الله علیه و سلم است. از او تعالی بخواهید که کسی را که به خیر دین و دنیا و آخرت شما است، نصیب شما کند برای توضیح بیش‌تر این مسئله، به فایل ذیل مراجعه کنید:
https://www.tg-me.com/کانال| صبغت الله عاکف/com.Sebghatullah_Akef/4241

۱۰. مطالب بالا را به دقت بخوانید و پخش و نشر کنید.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
اعتماد به نفس داشته باش، نیازی به علم نداری

بسیاری از پس درس‌خواندن بر نمی‌آیند، درس‌خواندن را ترک می‌کنند و درس‌دادن را آغاز می‌کنند.

طرف آمد صرف را آغاز کرد، نتوانست پیش ببرد و رها کرد‌، سپس آمد نحو را آغاز کرد، نتوانست و رها کرد، سپس آمد بلاغت را آغاز کرد، نتوانست و رها کرد، سپس منطق را آغاز کرد، نتوانست و رها کرد.

دوستم بود، وگرنه از همان صرف تا تکمیل نشدی، نمی‌گذاشتم بالاتر قدم بگذارد.

آخر خسته شدم و گفتم تا یک علم را تمام نمی‌کنی، به علم دومی نپر. اگر هم علم دومی را آغاز می‌کنی، علم نخست را به کلی رها نکن.

حالا همین علومی را که نخوانده است، تدریس می‌کند. در تلگرام هم آکادمی آنلاین علوم اسلامی ساخته است.

همگی بر سر کَلِ این ملت، سرتراش شده‌اند.

تردیدی نیست که تدریس آدم را پخته‌تر می‌سازد؛ اما در صورتی که آن علم را از پیش کاملا خوانده باشید که با تدریس آن را پخته‌تر می‌کنید.

به عبارتی، تدریس علم در انسان از صفر ایجاد نمی‌کند، بلکه علم ایجاد شدهٔ قلبی در انسان را تقویت و پختگی می‌بخشد.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
ما سرنوشت رقم‌خوردهٔ الهی در زندگی بشر هستیم

سیرت، یعنی هر حرکت و سکون، هر سخن و رفتار، هر کنش و واکنش و هر موقف‌گیری و روی‌کردِ پیامبر صلی الله علیه و سلم.

سیرت، شرحِ وجودِ امت، با تمام مراحل و پیش‌رفت‌ها و آثار و جنبندگی‌های آن است. جایی که نصوص صحیح با فهم سلف صالح، همراه با عاطفه و عقل و واقع، ارتباط برقرار می‌کنند؛ تا با این تصور جامع از دین، به یقینی برسیم که با آن بر دردها و سختی‌ها چیره شویم و نگذاریم سختی‌ها و مشقت‌ها بینایی‌مان را از ما بگیرد و دردها باعث شوند حقیقت خود را فراموش کنیم که «ما تا روز رستاخیز، سرنوشت رقم‌خوردهٔ الهی در زندگی بشر هستیم»، «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» (اوست خدایی که رسول خود را با هدایت و دین حق فرستاد؛ تا آن را بر همهٔ ادیان عالم تسلط و برتری دهد، هر چند مشرکان ناراضی و مخالف باشند).

از این‌جاست که مطالعهٔ همهٔ رخ‌دادهای سیرت، امری‌ست لازمی.

شیخ رفاعی سرور
ترجمه: صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
الله متعال مصیبت‌دیدگان مناطق سیل‌زده را در پناه خود داشته باشد.

به همکاری برادران مسلمان خود بشتابید. عزت و مردانگی مؤمن در یاری مخالصانهٔ برادرش در روزهای سخت است.

@Sebghatullah_Akef
پژوهش‌گران و قلم‌به‌دستان عزیز و بزرگوار ما!

به اندازهٔ کافی در بخش فقه و تفسیر، آثار علمیِ بزرگ وجود دارد. عزیزان هرچه تلاش ورزند، تنها می‌توانند از کتاب‌های فقهی و تفسیری دیگر، جمع‌آوری کنند و دوباره کتابی ترتیب دهند. کار تازه‌ای صورت نمی‌پذیرد.

اگر لطف کنید، دست از ترتیب آثارِ یادگاریِ پس از مرگ بشویید. اندکی آستین برزند و عرق بریزید و شکاف‌های معرفتی امت را پیدا کنید و با پژوهش‌هایی علمی و تازه و بی‌سابقه، این شکاف‌ها را پُر کنید.

آثاری تقدیم جامعه کنید که ملت در آن گم‌شدهٔ خود را پیدا کنند و همگی آن را بخوانند.

مطولات فقهی و تفسیری را که ترتیب می‌دهید، اگر برای عامه است، که عامه کتاب ۲٠٠ صفحه‌ای را به سختی می‌خواند، چه برسد به مطولاتی که پُر از نقل‌ سخنان علمی علما است. و اگر برای طلاب علم ابتدایی می‌نویسد، که برای این دست از طلاب، شروحات متون درسی ارجحیت و اولویت دارد. و اگر برای طلاب علم پیش‌رفته و علما می‌نویسید، که این دست طلاب و همچنین علما، خود شان زبان علم و عربی را به خوبی می‌دانند، نیازی نیست شما برای شان جمع و ترتیب دوباره‌ای به زبان فارسی تقدیم کنید. این آثار گران‌حجم شما عزیزان، تنها به درد دیزاین خانه و سِلفی برای فیسبوک می‌خورد.

اینجا امت با نوازل فقهی، نوازل عقیدتی، نوازل تفسیری، نوازل فکری، نوازل معرفت‌شناختی و بحث‌هایی از این دست، دست و پنجه نرم می‌کند؛ آنجا حضرت محقق و مدرس و متخصص ما، از طبری، قرطبی، ابن کثیر، کشاف، جلالین، مدارک، بیضاوی، التحریر و التنویر و غیره، تفسیر دیگری ترتیب می‌دهد و تقدیم می‌کند. دریغ از تدبری تازه و دست‌آوردی بی‌سابقه... یا از امت مشکل معرفتی و عقیدتی و تربیتی و فکری و اصلاحی و منهجی دارد؛ حضرت علامهٔ ما، از مطولات فقهی متقدمین و متأخرین، مطولی فقهی دیگری جمع و ترتیب می‌دهد.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
- چرا این‌همه کتاب فقه و تفسیر می‌نویسند؟

- چون فقه و تفسیر چیزی نیست، جز نقل و ترجمهٔ اقوال ائمه و علمای تفسیر و فقه.
چه کسی دوست ندارد که به همین‌سادگی، یادگاری چندجلدی از خود به جای گذارد؟
برخی هم پس از رحلت‌شان (رحمهم الله)؛ توسط بازماندگان‌شان، به نام آنان تفسیر جمع‌آوری می‌شود.

به اسثنای مخلصان و صادقانی که متأسفانه اولویت‌ها را اشتباه گرفته‌اند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
برخی از بس رمان‌های روان‌محور، روانشناسی زردِ موفقیت و اصول روان‌درمانی خوانده‌اند، احساس می‌کنند کسی اگر مانند خود شان فکر نکند، مشکل روانی دارد.

این احساس خودش فعلا به عنوان یک بیماریِ روانی، تحت درمان روان‌شناسان قرار گرفته است. و بیش‌ترین بیماران مبتلا به آن، خود روان‌شناسان و روان‌پزشکان هستند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
اگر کسی به جایی رسیده است و می‌درخشد، مدیون تشویق‌ها و افتخارهای دل‌سوزانه و صادقانهٔ مادرش است.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
عده‌ای پس از پایان نخستین رمان در زندگی 👇

اگر روزانه یک لیوان شیر بنوشید، باعث می‌شود شیر موجود در یخچال شما تمام شود.

- شفتل‌گرین‌فسکی

@Sebghatullah_Akef
فرایند داناشدن شما از جایی شروع می‌شود که حسِ «هیچ‌چیزی نمی‌دانم و باید بدانم» را در خود زنده کنید.
اگر روزی این گزینه در شما متوقف شد، فرایند داناشدن شما نیز متوقف می‌شود و گاهی ممکن است، دوباره برگردید به همان مراحل نادانی و نفهمی.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
پیش‌رفت از منظر آنان

نخستین قدم پیش‌رفت یک کشور این است که زنی خواننده شود؛
قدم دوم این است که آن‌ زن برقصد؛
قدم سوم این است که انسانی همجنس‌باز، در جامعه برای رشد کار همجنس‌بازی، فعالیت کند؛
قدم چهارم این است که زنان هیچ‌احترام و توجه و نیازی به شوهر و نظام خانوادگی نداشته باشند و به کلی مستقل باشند؛
قدم پنجم این است که زن از مدیر ادارهٔ کار، به خوبی فرمان‌برداری کند و چنان‌چه مجبور به همکاری با شوهرش در امور زندگی خانوادگی شد، باید طلاق بگیرد؛
قدم ششم این است که یک زن، بتواند در پهلوی داشتن شوهر، هرچه می‌خواهد با مردان نامحرم به نام دوست اجتماعی، گشت و گزار کند.

بیش‌تر این مراحل پیش‌رفت را تنها برای زن شرقی و مسلمان می‌خواهند؛ اما زن غربی، دهه‌ها است که با این شعارها و کارها، اندک‌اندک به اسارتی دائمی پیوست که اکنون سال‌هاست نفس نمی‌کشد.

همهٔ این‌ها، در زن شرقی نیز به فروپاشی زندگی و نظام خانوادگی و اجتماعی انجامید و هنوز این روند، ادامه دارد؛ تا زن شرقی به خوبی اسارت را تجربه و حس کند.

البته، درصد بالایی از زنانی که به فمینیست پشت کرده‌اند، شعار شان این بود که «فمینیست، زندگی مان را نابود کرد و از ما گرفت».

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
محض اطلاع!
تفسیر ابن کثیر رحمه الله، تفسیر درسی نیست. از مراجع تفسیر به مأثور است که برای مطالعه یا دوره‌های سریع‌خوانی است.

بهترین تفاسیر درسی به ترتیب عباردتند از:
۱. المختصر في التفسیر. ۲. تفسیر علامه سعدى. ٣. تفسير جلالين. ٤. تفسير مدارك التنزيل. ٥. تفسير بيضاوی.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
هر کس از زبان مادری خود بی‌خبرتر و نسبت به آن جاهل‌تر است؛ همان‌فرد متعصب‌تر است. به عبارتی، زبان مادری خود را درست یاد ندارند، به آن تعصب دارند.

چنین‌افرادی، در دامن صاف زبان‌ها، لکهٔ ننگ و عارند و بانی و باعث تمام بدبختی‌ها و نفرت‌ها و بدنامی‌ها هستند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
بین عقیده و علم عقیده

- عقیدهٔ اسلامی؛ آسان‌، جذاب، فطری‌ و عملی است. یعنی فهم آن آسان است؛ اما باید آن را در زندگی، زنده کرد تا آثارش مشاهده شود.

- اما علم عقیده؛ چیزی وسیع‌تر و عام‌تر از عقیده است. به این معنی که علم عقیده، شاخه‌های ذیل را تحت پوشش قرار می‌دهد:

۱. مسائل و قضایای عقیدتی؛
۲. روش استدلال عقیدتی؛
۳. مکتب‌ها و فرقه‌های عقیدتی؛
۴. روش تعامل و برخورد با مخالفین عقیدتی؛
۵. فکر و قضایای آن؛
۶. سیر تألیف و تدوین عقیدتی؛
۷. ادیان و عقاید آن؛
و غیره.

و برای فهم و هضم درست این شاخه‌ها و تخصص در آن، باید به برخی از علوم ذیل، عمودی و به برخی دیگر، اُفُقی توجه صورت پذیرد:

صرف، نحو، بلاغت، علوم قرآن، اصول تفسیر، اصول حدیث، اصول فقه، قواعد فقهی، مقاصد شریعت، منطق صوری، منطق مادی، منطق موجهات، فن مناظره، مقولات عشر، امور عامه، فلسفهٔ شرق، فلسفهٔ غرب، علم کلام، ریاضی، منطق ریاضی، تاریخ، فکر، جریان‌شناسی، واقع‌شناسی، جامعه‌شناسی.

- طرح مباحث علمی، در درس عقیده اشتباه است؛ زیرا جایش حلقهٔ علم عقیده است.

- بسیاری از درس‌ها به نام عقیده برگزار می‌شود؛ اما در آن به مباحث علمی عقیده نیز پرداخته می‌شود که در نتیجهٔ این درآمیختگی، به علت سخت بودن قضایای علمی برای شرکت‌کنندگانی که تنها آمادهٔ فهم عقیده هستند، نه علم عقیده و نبود زمینه‌ای از علوم یادشده، تعدادی افراطی و تندرو و عده‌ای دیگر تفریطی و شُل‌فکر ببار می‌آیند.

این شاید بزرگ‌ترین مصیبتی است که تاکنون امت در میان جوانانش، با آن دچار است. و این سرچشمهٔ درصد بالایی از مشکلات و کش و گیرهای درونی است. جمع‌کردن خرابی‌هایی که این روش به وجود آورده است، سال‌ها زمان می‌برد و سخت رنج‌آور است.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
اگر در دنیا، تنها یک روح وجود داشت؛ آن روح در برخی از افکار و منهج‌ها بود. زندگی و رشد چشم‌گیر برخی از افکار در میان توده‌ها سخت شگفت‌انگیز است.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
عزت اسلام ذاتی است. این دین را چیزی خارجی عزت نمی‌بخشد. عزت در ماهیّتش تنیده است. اما جهل و غفلت و خودکامی دوستان نادان، با تلاش‌های فکری دشمنان هوشیار، ممکن است جلو چشم توده‌ها را بگیرد و این باعث شود عزت ذاتی اسلام برای عده‌ای پوشیده بماند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
بیش‌تر مردم عامه بدین‌باورند که عالِم نمی‌خندد و از مزایای دنیا استفاده نمی‌برد؛ اگر اندکی از وی در برابر چیزهای مباح، انعطاف‌پذیری و گشاده‌رویی دیدند، از چشم شان می‌افتد.

ابن جوزی

@Sebghatullah_Akef
2024/05/16 00:44:42
Back to Top
HTML Embed Code: